Hem
  Hem Upplevelser Båtfakta Priser Bokning Bilder Kontakt  
 
Upplevelser - skräddarsydda arrangemang anpassade för dig och dina behov.
Aktuellt väder

Upplev Stockholms otroligt vackra södra skärgård i vår komfortabla Vindö 65.

Inspireras av havet och den ändlösa horisonten.

Njut av tystnaden i solnedgången.

- Hitta balans i tillvaron, koppla av och ha det skönt!

Vi erbjuder dagturer med olika teman. Vi är också öppna för ideer och önskemål om det är något särskilt ni vill se. Vi seglar också under vår och höst och kan visa skärgården med vårens flyttfåglar eller höstens färger under det som brukar kallas för lågsäsong och slutar inte förrän höstmörkret och isen kryper sig in på oss.

Upptäck det unika;
Den stilla viken, en havsörn som attackeras av en trut, en säl som nyfiket tittar på dig och de vackra öarna och skären i det yttre havsbandet.

Under våra dagturer har vi också möjlighet att ta med färdiglagade luncher från Nynäshamns rökeri. Se här för meny

 - Ni berättar vad ni vill få ut av semestern och vi tillgodoser er med det!

 

Några av våra alternativ:

Skärgårdssafari

Gråsälen och havsörnen är skärgårdens största djur och en fröjd att skåda för naturintresserade. Med vår segelbåt kan ni få se bägge. Följ med ut till det yttersta havsbandet och se örnen sväva högt över masten samtidigt som sälarna tittar nyfiket på oss. Som alltid i skärgården så bestämmer vädret vart vi åker. Är vinden hård vänder vi inomskärs och njuter av södra Stockholms underbart vackra och genuina skärgård.

Landsort

Landsort, eller Öja som ön egentligen heter, är den sydligaste ön i Stockholms skärgård. Den är cirka 4 kilometer lång och 600 meter bred på det bredaste stället. I norra änden av ön finns en gästhamn med bekvämligheter såsom bastu och dush och på södra sidan ligger en by med bofasta invånare. En riktig skärgårdsidyll. På Öja finns också Landsorts fyr. Som är den äldsta fyren i Sverige och ett kulturminnesmärke.

Fotografering

Skärgården bjuder på många sevärdheter, den ändlösa horisonten, nyfikna sälar som betraktar dig från havsytan, trollska skogsöar, listan kan göras lång och för de fotointresserade bjuds det på stora möjligheter att ta fina kort och på så sätt minnas resan även efter att man stigit i land. Vår skeppare kan guida dig till de mest fotogeniska platserna i skärgården och göra resan till ett minne för livet. Vi har även ett samarbete med skärgårdsfotografen Sören Colbing som kan visa flera användbara tekniker för att fotografierna ska bli så bra som möjligt.

Era önskemål

Stockholms skärgård består av tusentals öar med lika många möjligheter och vi tar gärna emot förslag och önskemål på vad ni vill se. Vi kan guida er till trollska skogsöar, karga klippor eller magnifika badstränder för att sedan ta oss in till en stilla vik och njuta av kvällen. Tala om hur många ni är, hur länge ni vill vara borta, när ni vill åka och vilka tänkbara resmål ni har (vi kommer gärna med förslag). Vi vill också gärna höra om eventuella matpreferenser och allergier. Berätta vad ni vill få ut av semestern så tillgodoser vi er med det. Ni kan boka oss under allt från en till flera dagar.

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på bilden för att se hela

 

Klicka på bilden för att se hela

 
 
 
© Copyright 2016 - Synapsen HB | Box 214 | 149 23 Nynäshamn | Tel. +46 (0)70 572 1917

 

Hem Klicka på bilden för att se hela Klicka på bilden för att se hela Klicka på bilden för att se hela